Partnereink:

Homeopátia fogzás idejére

Gyakran hallani olyasmit, hogy “kipróbáltuk a Chamomillát fogzásra, de nem vált be”. Ennek két oka lehet: nem a Chamomilla a gyerek alkati szere, vagy nem volt jó az adagolás. Nézzük meg hát, milyen alkati szerek léteznek a fogzásra, illetve hogyan érdemes adagolni őket!

Homeopátis szerek alkalmazása fogzás idején

Gyakran hallani olyasmit, hogy “kipróbáltuk a Chamomillát fogzásra, de nem vált be”. Ennek két oka lehet: nem a Chamomilla a gyerek alkati szere, vagy nem volt jó az adagolás. Nézzük meg hát, milyen alkati szerek léteznek a fogzásra, illetve hogyan érdemes adagolni őket!

Az alkati szerek listája azt írja le, az adott szert milyen tünetek esetén érdemes alkalmazni. Van egy komplex szer, ami sok babánál szokott segíteni, ez a Viburcol kúp, ami több hatóanyagot tartalmaz, ha tehát nem tudod eldönteni, melyik szer a legjobb a Te gyermekednek, érdemes ezt kipróbálni. Fogzás esetén reggel és este 1 kúpot érdemes adni.

...Van egy komplex szer, ami sok babánál szokott segíteni, ez a Viburcol kúp, ami több hatóanyagot tartalmaz, ha tehát nem tudod eldönteni, melyik szer a legjobb a Te gyermekednek, érdemes ezt kipróbálni. Fogzás esetén reggel és este 1 kúpot érdemes adni. További adagolási infó itt: (a szerk.)

Belladonna D12
Ha a baba arca forró, vörös, keze-lába hideg, ínye duzzadt, hirtelen belázasodik, kevés zöldes hasmenése van és nem szomjas.

Chamomilla D12
Ha a tünetek éjjel jelentkeznek, sír, nyugtalan, folyton felkel és csak szoptatásra vagy ringatásra nyugszik meg. Az egyik arca forró, vörös, a másik hideg. Sárgás-zöldes hasmenése van, ami kicsípi a popsiját.

Podophyllum D12
A gyerek összeszorítja az állkapcsát, széklete vizes vagy zöldes és robbanásszerűen távozik.

Rheum D12
A gyerek teste savas szagú, hasmenése van, ami kicsípi a popsiját. Éjszaka sírós és ingerült a baba.


Cina D12
A baba csak ringatásra tud aludni, állandóan az orrát dörzsöli, szeme karikás, arcán vörös foltok jelennek meg.

Mercurius solubilis D12
Erős nyálfolyás, amitől az ágya is nedves lesz. Kellemetlen szájszag, sötétvörös, duzzadt íny, sápadt, izzadt arc. Erős szomjúság.

Adagolás
A legnagyobb hiba az, hogy csak este, lefekvés előtt adod a babának a golyócskákat, hogy éjszaka jól aludjon. A homeopátiás szerek azonban nem így működnek: ezek a szerek az immunrendszert mozgósítják a kellemetlen tünetek megszüntetése érdekében, éppen ezért legalább a délután folyamán egyszer, de lehetőleg nap közben többször is kapja a kicsi a szert.
A legideálisabb adagolás: 3-szor 1 golyó félóránként, majd 2 óra szünet következzen. Ha nem javulnak a tünetek 1 óránként, ha javulnak, 2 óránként kell újabb 1-1 golyócskát adni. A fog áttöréséig, naponta háromszor 1 golyót kell adni.
A golyókat mindig műanyag kanálban vízben feloldva kell adni. Ne érjen hozzá semmilyen fémhez (pl. a gyűrű az ujjadon), mert a fém hatástalanítja a golyókat!

A cikk szerzője Vida gi   http://www.kismamablog.hu/