Partnereink:

Fogzás és a borostyánlánc

A fogzás nagyon kellemetlen a babának de annál is rosszabb tud lenni nekünk szülőknek, hiszen az addig nyugodt, kiegyensúlyozott, egészen jól alvó baba egyszercsak elromlik. Fogzás ellen nincs recept, a fogzás tüneteit, a nyűgösséget csökkenthetjük azonban természetgyógyászati módszerekkel

 

Borostyánlánccal a fogzási fájdalom ellen

Forrás/szerző: Vida gi   http://www.kismamablog.hu/

A fogzás nagyon kellemetlen a babának de annál is rosszabb tud lenni nekünk kismamáknak, hiszen az addig nyugodt, kiegyensúlyozott, egészen jól alvó baba egyszercsak elromlik. Fogzás ellen nincs recept, a fogzás tüneteit, a nyűgösséget csökkenthetjük azonban természetgyógyászati módszerekkel.

A borostyán megkönnyíti a fogzást és csökkenti a fogzási fájdalmat, kiegyensúlyozottabbá teszi a babát. Sokan szkeptikusak ezzel kapcsolatban, de akik kipróbálták általában elégedettek az eredménnyel. Ausztriában és Svájcban a patikában kaphatóak ezek a láncok, és Németországban is támogatják az orvosok a viselését. A borostyán nemcsak jó fájdalomcsillapító, de ellenállóbbá is teszi a kicsiket a betegségekkel szemben, így a gyengébb immunrendszerű, gyakran megbetegedő gyerekeknek is ajánlott. Emellett számos bőrbetegség és az allergia ellen is véd a borostyán.

Magyarországon kapható itt: www.borostyanlanc.hu

Számos jót hallottunk már a borostyánláncról, többek között, hogy tőlünk nyugatabbra még a gyerekorvosok is ezt ajánlják a fogzásra, most azonban, hogy egyre többen vásárolják, sok anyukától hallom, hogy ők kipróbálták és nem hatott. Mikor érdemes borostyánláncot használni, hogyan hat és miért van az, hogy néhány babánál teljesen hatástalan?

Mi az a borostyánlánc és hogyan hat?

A borostyánkő gyógyító hatását már az Ókorban ismerték: fájdalomcsillapító hatása miatt amulettként viselték, de olajat is készítettek belőle. A borostyán a helyi fájdalmak kiváló gyógyítója és a nyugtalanságra, szorongásra is jó hatással van, ezért ajánlják szívesen a természetgyógyászok már csecsemőkorban is.

Sokan azt hiszik, hogy a borostyánt rágni kell és ezáltal csillapítja a fájdalmat, de ez nem igaz: egyszerűen csak a baba nyakába kell tenni a láncot és kész. (Bővebben erről itt olvashattok:www.borostyanlanc.hu - a szerk.) 

Biztonságos? Nem fogja elszakítani és lenyelni a láncot a baba, ha kifejezetten csecsemők számára fűzött láncot veszünk, aminek minden szeme közé egy csomót tesznek, így egy esetleges szakadáskor nem tudnak szétguruni a gyöngyök, valamint a lánc két végét tekerős kapcsolóval látják el, hogy a baba ne tudja kikapcsolni a láncot. A babának olyan láncot válasszunk, ami nem túl hosszú, így nem tudja rátekerni a nyakára.  (Optimális méret 32-34cm - a szerk.)

Működik? Sajnos manapság a borostyánt is hamisítják, ezért lehet, hogy vásárolsz borsos áron egy láncot és borostyán helyett műanyag van rajta, így aztán nem is lesz semmilyen hatással a babára. A valódi borostyán tapintása meleg és puha... ((Bővebben erről itt olvashattok: www.borostyanlanc.hu - a szerk.).
A másik ok, ami miatt nem használ a borostyánlánc, hogy nem jól teszed fel. Ahhoz, hogy a hatását kifejtse, egész nap a babán kell lennie és a nyakába tedd. Sokan nem merik a baba nyakába tenni a láncot, a csuklójára (vagy lábra - a szerk.) helyezve, vagy az ágy fölé lógatva azonban nem tud segíteni.
Az sem mindegy, hol szerzed be a láncot. Érdemes szaküzletben vásárolni.